top of page
orthomoleculaire

Orthomoleculaire therapie

Darmgezondheid en voedselintoleranties

Orthomoleculaire staat voor 'orthos' wat betekent 'juist, gezond of recht' en verwijst naar molecule. Orthomoleculaire therapie gaat over het behouden en optimaliseren van je gezondheid met behulp van de juiste voeding eventueel aangevuld met vitamines, mineralen, vetzuren en anderen.

Een orthomoleculair therapeut stelt geen diagnose zoals een arts maar bekijkt een persoon in zijn geheel en niet enkel zijn ziekte. Dit wil zeggen dat de therapeut op zoek gaat naar de oorzaak van jouw ziekte, klachten of aandoening. Via een aangepast voedings- en levensstijladvies stimuleren we het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Door aanvulling met extra vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, pré- en probiotica kunnen we bepaalde biochemische processen die in disbalans zijn in het lichaam weer optimaliseren zodat klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Als orthomoleculair therapeut ben ik opgeleid om je te begeleiden in de juiste voeding voor jouw klachten en de meest efficiënte voedingssupplementen die eventueel noodzakelijk zijn. Het spreekt voor zich dat er veel verschil is tussen de verschillende producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Ik adviseer je welke supplementen van enige betekenis voor jou zouden kunnen zijn.

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen probleemloos worden gebruikt naast andere behandelingen zoals de reguliere geneeskunde maar ook osteopathie, acupunctuur of homeopathie.

Orthomoleculaire therapie zal jou helpen om jouw lichaam in een optimale gezondheid te brengen en kan voor jou hulp bieden bij o.a.: darmproblemen (opgeblazen gevoel, buikpijn,...) en voedselintoleranties maar ook voor allergieën, astma, burn-out, depressie, eczeem, energieproblemen, fybromyalgie, herpes, hoofdpijn, hooikoorts, immuniteitsproblemen, migraine, maagproblemen, ontstekingen, schimmelinfecties, slaapproblemen, spijsverteringsstoornissen, infecties, verkoudheden, vermoeidheid,....

Orthomoleculaire therapie wordt steeds gecombineerd met een aangepast voedingsplan en levensstijladvies.

Let food be thy medicine and medicine be thy food. (Hippocrates)

Vooraleer er een plan wordt voorgesteld stuur ik jou een anamnese op dat je dient in te vullen.

Kostprijs bespreking van de anamnese + behandelplan (te betalen na het doorsturen van de anamnese): 90 €

Kostprijs vervolgconsult: bespreking behandelplan (excl.voedingssupplementen, te betalen voor bespreking): 65 €

Wens je enkel afslankbegeleiding met een gezond voedingsplan:

35 € /begeleidingssessie van 30 min.

bottom of page