top of page

Angsten, fobieën, paniekaanvallen

Faalangst, spreekangst of vliegangst, hoogtevrees, claustrofobie, angst voor spinnen,...

Angst is op zich geen slechte emotie.


Bedenk dat angst ook een beschermingsmechanisme is dat er voor zorgt dat we weg blijven van gevaarlijke dingen of gevaarlijke situaties.


Maar valt het je op dat je bang bent voor dingen of situaties die volstrekt ongevaarlijk zijn, dat je excuses zoekt om niet meer buiten te komen om zo je angst niet in de ogen te moeten kijken of ben je bang voor wat er in de wereld gebeurd, bang voor confrontaties, bang voor dingen die eventueel misschien zouden kunnen gebeuren... dan heeft dit waarschijnlijk impact op je dagelijks leven en is er meer aan de hand.

Begin je voor de zoveelste keer te beven, te trillen, te hyperventileren, te zweten, misselijk te worden... dan weet je dat die negatieve gedachten jou in jouw macht hebben. Vaak stoot je ook op onbegrip vanuit je omgeving want ze aanzien het als aanstellerij.


Dit zijn misschien wel fobieën die jou in zijn greep houden waardoor jij plezier en vrijheid mist in je leven.


Daarbij gaat het dus niet over de hoeveelheid angst, maar eerder dat er angst optreedt als er geen echt gevaar of geen (be)dreiging is.


Weet dat angst iets is dat op een bepaald moment in je leven is ontstaan, aangeleerd of overgenomen is en dat ons onderbewustzijn heeft opgeslagen als zijnde dat het de beste manier is om jou in die situatie te beschermen.Power in Numbers

31

Programs

50

Locations

200

Volunteers

Project Gallery

bottom of page